Maarten van Rossem vond het wel een aardig idee, fietsen door de IJsselvallei langs de Hanzesteden en hij nam eind vorig jaar de eerste splinternieuwe Qwic HanzeTour elektrische fiets van Van Dijk Bikes in ontvangst. Niemand had toen kunnen vermoeden dat pas ruim een half jaar later de eerste HanzeTour fietstoeristen, de IJssel volgend, Hanzestad Kampen zullen aandoen. Uiteraard is Kampen een vaste afstapplek voor deze bezoekers die een beetje historische kennis komen opdoen in de hoofdstad van de Nederlandse Hanze.

Burgemeester Koelewijn wist het allemaal raak te verwoorden bij de lancering op de Koggewerf. Michel van Dijk stond op de Kamper Kogge achter hem klaar om de eerste HanzeTour fietsen aan land te brengen. Het in Kampen gevestigde bedrijf Van Dijk Bikes doet namelijk naast verhuur ook het onderhoud van deze moderne fietsen en zorgt ervoor dat fietsers op de Qwic HanzeTour E-bikes die onderweg door pech worden getroffen, zo snel mogelijk weer op weg worden geholpen. Want de klantervaring en fietsvakantiebeleving van de toeristen staan centraal bij de samenwerking van Dijk Bikes en HanzeTour.com 

HIER ZIJN DE VAN ROSSEMS 

De Van Rossems bezochten o.a. Hanzesteden als Arnhem, Zutphen, Hattem en Zwolle. In het vermakelijke TV programma Hier zijn de van Rossems, goed voor bijna 1 miljoen kijkers, spreekt Maarten van Rossem enthousiast over de Hanze. Dat was de inspiratie voor HanzeTour Fietsvakanties. 

IJSSELVALLEI 

Vanaf de vertakking met de Rijn ter hoogte van Hanzestad Arnhem slingert de IJssel door weidse uiterwaarden in noordelijke richting het IJsselmeer, ooit de Zuiderzee. Zo gaan de toeristen met de elektrische fietsen  op pad naar Hanzestad Kampen. Dit afwisselende gebied en deze bijzondere steden en stadjes kunnen deze bezoekers zo het beste, lekker ontspannen en toch in duurzaam in beweging, verkennen.  

HANZESTEDEN 

De Hanzetijd vormt een zeer belangrijke periode in het ontstaan en de geschiedenis van Nederland. Een Hanze was een samenwerkingsverband van handelaren en steden tijdens de late middeleeuwen. Het economisch zwaartepunt lag in Noord-Duitsland. Maar ook steden in Nederland profiteerden van de Europese handel. De IJssel en de Zuiderzee waren in de Hanzetijd een belangrijke verbinding tussen de handelssteden langs de Oostzee en de bloeiende steden langs de Duitse Rijn. De IJsselsteden vormden in de 14e/15e eeuw het economisch hart van Nederland. 

Wist u dat in Nederland ooit 20, overwegend Oost Nederlandse, steden met zee- en binnenhavens lid waren van het machtige Hanzeverbond? Aan de 125 kilometer lange rivier liggen Hanzesteden met een rijk verleden. Doesburg, Zutphen, Deventer en vervolgens Hattem, Zwolle, Kampen Elburg en Harderwijk liggen als goed geconserveerde historische pareltjes verspreid in de IJsselvallei. Maar ook Hanzestad Arnhem mag in deze HanzeTour niet ontbreken. Niets voor niets zijn de Van Rossems hier geweest om de historie, architectuur en cultuur van deze stad te bespreken. 

FIETSEN VAN FLETCHER NAAR FLETCHER 

HanzeTour verzorgt samen met Fletcher Hotels een veilige meerdaagse fietsrondreis vol cultuur & natuur naar historische Hanzesteden in Oostnederland. Dit fietsvakantie arrangement is inclusief volpension overnachtingen & bagageservice. 

HANZESTADTOUR MET GIDS 

Alle 6 Hanzesteden Deventer, Hattem, Zwolle, Kampen, Elburg, Harderwijk, die we bezoeken hebben een eigen verhaal. In de routegids, die in het arrangement inbegrepen is, zijn de stadswandelingen beschreven. Wilt u persoonlijke begeleiding? In Kampen, Zwolle en Deventer staan ervaren stadsgidsen zoals van Kampen and Beyond met een historische achtergrond op afroep voor u klaar. In 90 minuten leiden ze u door de stad. Hun verhalen zijn geïnspireerd door de Hanze én de Van Rossems. 

 VAN DIJK BIKES & HANZETOUR.COM

Heeft u geen elektrische fiets? Tegen een kleine vergoeding kunt op uw gemak op de Qwic HanzeTour elektrische fietsen van Van Dijk Bikes bikes door de IJsselvallei fietsen en in 5 dagen 6 Hanzesteden bezoeken. Wilt u deze fietsrondreis doen? Vul dan het aanvraagformulier in op HanzeTour.com.

Privacy statement - Algemene voorwaarden

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media