In Kampen regent het bijna nooit maar als het dan regent...dan hoef je je niet te vervelen! We zetten alle slechtweertips hieronder voor je op een rijtje zodat je makkelijk kunt kiezen wat te doen. Klap je paraplu open en trek erop uit! 

Bezichtig de Bovenkerk
Breng een bezoek aan de historische st. Nicolaas- of Bovenkerk. In de maanden mei t/m oktober is de kerk geopend op maandag t/m zaterdag van 13.30-16.30 uur. Van mei t/m 2e zaterdag in september, monumentendag, is de kerk ook in de morgen geopend op woensdag t/m vrijdag vanaf 11.30 uur. Uiteraard behoudens verhuringen. Het is mogelijk om een rondleiding te boeken. De kosten daarvoor bedragen 1,50 voor jeugd tot 18 jaar en 3,00 voor volwassenen, kinderen onder 12 jaar gratis. Kom je met een groep voor een rondleiding of wil je de kerk buiten seizoen bezichtigen? Mail dan bij voorkeur voor een reservering naar kknijnenberg@home.nl of bel, indien gewenst, naar 06-53772129. Uiteraard bij beschikbaarheid van kerk.

Lees hier meer over de kerken en torens van Kampen. 

Bezoek Molen d'Olde Zwarver
Molen D’Olde Zwarver staat op een prachtige plek langs de IJssel bij de historische stad Kampen. Bijna 175 jaar geleden gebouwd en in 1952 verplaatst naar de huidige lokatie. Vandaar de naam “D’Olde Zwarver”. Er wordt tarwe, rogge en het in de regio verbouwde spelt gemalen. De molen is elke zaterdag geopend van 9.00 - 12.00 uur. 

Ervaar de Escaperooms 
Misschien wel het meest spannende en uitdagende uitje van Kampen?! We hebben jou en je vrienden nodig om het mysterie van de monniksorde in de Nieuwe Toren te ontrafelen! Of een opmerkelijke sabotage aan boord van zeilschip de Jannes van Campen te stoppen. Durven jullie dit aan?

Let op: De Nieuwe Toren heeft geen toilet en is niet toegankelijk voor minder validen. Daarnaast is de Nieuwe Toren niet te verwarmen, zorg daarom dat u met koude dagen goed bent aangekleed. Het kan koud zijn!

Reserveren? Klik hier voor alle praktische informatie over de Escaperooms. Veel plezier! 

Genieten bij Kalter Aardbeien
Een ideaal uitje bij regen is een bezoekje aan Kalter aardbeien. Van half april t/m eind oktober kan je er zelf aardbeien plukken in de pluktuin of genieten op het binnen- of buitenterras van koffie/thee of cappuccino met een lekkere aardbeienschelp of lunch van verse producten uit de streek. Het gehele jaar kan er binnen gespeeld worden in de (indoor)speeltuin of kan je rondstruinen in de gezellige boerderijwinkel. Natuurlijk vind je daar de lekkerste aardbeien maar ook geteelde groente en fruit uit eigen kas of producten uit de Koekoekspolder. Klik hier voor de adresgegevens en meer informatie.

Maak een rondleiding door de Eenhoorn en sigarenfabriek De Olifant
De Eenhoorn verzorgt in samenwerking met De Olifant rondleidingen door het pand. Beleef de cultuur-historische omgeving waar de productie van koffie en sigaren in beeld gebracht wordt. De duur van de rondleiding is een uur. Onder leiding van de gastheer of gastvrouw zal de rondleiding van start gaan in de winkel (Oudestraat). Tijdens de rondleiding door het historische pand wordt stilgestaan bij de historie van de sigarenstad Kampen, de inkoop van tabak en het productieproces. Kijk hier voor de agenda en het reserveren van kaarten. 

Museumtips
* Combineer een bezoek aan het Stedelijk Museum Kampen met een bezoek aan de Koggewerf. Een aanrader! Klik hier voor meer informatie! 
* Boek een interessante rondleiding door het Stedelijk Museum Kampen. Klik hiervoor meer informatie! 
* Geniet van het museumarrangement: een bezoek aan het museum inclusief koffie/thee/tour/lunch en meer...Klik hier voor meer informatie! 
* Ontdek de bijzondere collectie van het Ikonenmuseum in Kampen tijdens een boeiende rondleiding. Klik hier voor meer informatie! 
Klik hier voor het volledige overzicht van alle musea en vaste exposities in Kampen.

Avondje Bios of Theater
De Stadsgehoorzaal Kampen ademt geschiedenis vanuit alle kieren, hoeken en krochten van het gebouw. Als je plaatsneemt in de rode pluche stoelen onder de beeldschone kroonluchter in de grote zaal, waan je je in een tijdloos theaterlandschap. Reserveren? Kiik hier voor de gehele programmering en meer informatie.
Ook in de knusse bioscoop, gelegen aan het gezelligste horecaplein van Kampen is het genieten. Deze bioscoop biedt jou als gast de ultieme mix: lekkere stoelen, maximale beenruimte, wandvullende doeken, 7 kanaals Dolby Digital geluid en... gezelligheid! Reserveren? Klik hier voor de gehele programmering en meer informatie.

Ervaar het maritieme verleden op de Koggewerf
De Koggewerf is op eigen gelegenheid te bezoeken. Maar rondkijken op de werf én op de Kamper Kogge onder leiding van een ervaren en deskundige gids is ook een mogelijkheid. De gidsen weten het fijne van de bouw van deze bijzondere veertiende eeuwse reconstructie, haar hoogtijdagen tijdens de middeleeuwen en Hanzestad Kampen, maritieme geschiedenis, vaartochten toen en nu en het leven aan boord. In de sfeervolle Taveerne, een schipperskroeg met terras met uitzicht over de IJssel, staat de koffie te pruttelen. Klik hier voor alle mogelijkheden voor jong en oud en de bijbehorende tarieven.

Bezoek de Buitenkerk
Ook in de historische Buitenkerk is het lekker droog. In de zomermaanden (juni, juli, augustus en de eerste week van september) is de Buitenkerk geopend op maandag middag van 13.00 - 16.30 uur, dinsdag, woensdag, donderdag van 10.00 - 16.30 uur, vrijdag (even weken) van 10.30 - 16.30 uur, vrijdag (oneven weken) van 13.00 - 16.30 uur en op zaterdag van 13.00 - 16.30 uur. Op Open Monumentendag, 8 september, is de kerk tussen 10.00 - 17.00 uur te bezichtigen. Op zondag is de Bovenkerk gesloten. 

Het is mogelijk om een rondleiding te boeken. De kosten daarvoor bedragen €1 voor kinderen/jeugd tot 18 jaar en €3 voor volwassenen. Ook is het mogelijk om voor €3 de gewelven van de Buitenkerk te bezoeken. Kom je met een groep? Mail dan voor een groepsreservering naar 038-83370560.

Lees hier meer over de kerken en torens van Kampen. 

Privacy statement - Algemene voorwaarden

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media