Ontdek de geheimen van de IJsselkogge bij het Stedelijk Museum Kampen, Stadsarchief Kampen en de Kamper Kogge van 5 oktober tot en met 8 december 2019 in Kampen. 

Geheimen van de IJsselkogge

Het Stedelijk Museum, de Kamper Kogge en het Stadsarchief nemen je mee op ontdekkingsreis. Er is van alles te zien, doen en beleven. Voor jong en oud. Voor de inwoners van Kampen. Tot bezoekers vanuit het hele land.

De IJsselkogge

In 2016 werd onder grote belangstelling de IJsselkogge gelicht: een nagenoeg compleet schip uit de eerste helt van de 15de eeuw, die rond 1450 gezonken moet zijn. De kogge, het schip dat van de vroege 13e tot in de late 15e eeuw hét schip was dat de zeeën en wateren rond en in Noordwest Europa bevoer, werd hét symbool van het Hanzeverbond. De handel in goederen, via deze schepen vervoerd, bracht rijkdom aan tal van steden. Al twee eeuwen voor de oh zo bekende Gouden Eeuw kende Kampen en de IJsselstreek hun eigen Gouden Eeuw.

Het Stedelijk Museum Kampen, Stadsarchief Kampen en Stichting Kamper Kogge hebben de handen ineen geslagen om de geheimen van de Koggetijd boven water te halen. Kom kijken, beleven, ontdekken en spelen! 


De expositie Kampen Koggestad, geheimen van de IJsselkogge laat je op verschillende wijze kennis maken met het koggeschip en de IJsselkogge in het bijzonder. Maar ook met het leven in Kampen in haar Gouden Eeuw.

  • In het Stedelijk Museum Kampen zijn tal van bijzondere objecten te zien die het verhaal van de kogge en het stadsleven illustreren.
  • Bij Stadsarchief Kampen kunnen jong en oud op speelse wijze het verhaal van handel en zeevaart ervaren.
  • De Kamper Kogge laat de bezoekers kennis maken met een heuse kogge, de bouw ervan en tal van verhalen die daarover te vertellen zijn.

25 stedelijk copy .   . 

Locatie 1: Stedelijk Museum Kampen 

In het Stedelijk Museum Kampen zijn tal van bijzondere objecten te zien die het verhaal van de kogge en het stadsleven illustreren. En in de herfstvakantie zijn er workshops voor de kinderen. lees meer...


6 23 stadskazerne paatje copy


Locatie 2: Stadsarchief Kampen

Bezoek de buitenexpositie van het Stadsarchief Kampen. En vaar als Ommelandvaarder met een kogge naar Kampen. lees meer...


images.268 kamper kogge.Vertrek Kamper Kogge foto 1 Foto Tennekes 1x1000

Locatie 3: Kamper Kogge

Beleef en ontdek de geheimen van de IJsselkogge bij de Kamper Kogge. Van "open schip" tot rondleidingen, van overnachten op de kogge tot speurtochten en survivallen. Er is ontzettend veel te zien en te beleven de komende tijd. lees meer... 

Bezoekersinformatie
 

Algemene Openingstijden 
Dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur
Zondag van 11.00 tot 17.00 uur.
  • Op 14 en 21 oktober van 11.00 tot 17.00 uur is er een extra openstelling. Speciaal in de herfstvakantie! 
  • De expositie bij het Stadsarchief Kampen is ook op maandag te bezoeken. 

🙋 #kampenkoggestad

🐤Twitter: @KampenKoggestad

🖼️ Instagram: Kampen Koggestad

📱Facebook: Kampen KoggestadPrivacy statement - Algemene voorwaarden

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media