De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard.

Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info!

De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. 

 

Tourist Info De Stadskazerne
De Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. 

 

De Stadskazerne
Oudestraat 216, Kampen
touristinfokampen@gmail.com
www.destadskazerne.nl
Bel voor algemene info: 038-2022366

Aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com .

Wist je dat: 

🔎 
Leuk en interessant: Hanzestad Kampen verkennen met een stadsgids. Of je nu woont in Kampen of Kampen bezoekt. Maak kennis met het historische verleden van deze prachtige hanzestad.
🕰️ 
Iedere vrijdag, zaterdag en zondag om 14.00 uur. 
🔎 Ga mee op ontdekkingstocht door Kampen. De gidsen leiden je langs de mooiste plekjes van de de stad. Laat je verrassen en ontdek de veelzijdigheid van Kampen!
📑 Duur rondwandeling: ca. 1,5 uur. De start van de stadswandeling is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, Kampen. Op vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.  In verband met de coronamaatregelen is het van te voren reserveren van de stadswandeling verplicht. Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com 

📌
Op zoek naar een ander tijdstip voor een stadswandeling? Stuur een e-mail naar TouristinfoKampen@gmail.com. Dan nemen we contact met je op. 

 

De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne: 

Vanaf 1 juli tot oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. 
Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur. Tourist Info Read Shop Bos
Tourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.

Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar u terecht kunt voor toeristische informatie, in het bijzonder stadswandelingen.

Read Shop Bos
Oudestraat 41-43, Kampen
kampen@readshop.nl
038-3322522

Openingstijden: 
Maandag: 9:00 - 18:00u
Dinsdag:  9:00 - 18:00u
Woensdag:  9:00 - 18:00u
Donderdag: 9:00 - 18:00u
Vrijdag: 9:00 - 18:00u
Zaterdag: 9:00 - 17:00u
Zondag: Gesloten

Tot ziens in Kampen!

Privacy statement - Algemene voorwaarden

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media